Over LeaderQuest


 QuestLeader is een netwerkorganisatie en werkt met professionals in Nederland en ver daarbuiten. Lees hier meer over onze samenwerking. LeaderQuest is in 2008 opgericht door Gabby Staal (1965). 

De kernactiviteiten van LeaderQuest richten zich met name op het versterken van leiderschap; persoonlijk leiderschap en leiderschap binnen teams en organisaties.


Gabby Staal

Eigenaar, coach en ondernemer Gabby Staal heeft met ruim twintig jaar managementervaring een sterk ontwikkeld gevoel voor de menselijke factor in organisaties. Hij combineert op een unieke en succesvolle wijze soft- en hardskills ("What is soft is strong" Lao Tzu). 

Naast zijn brede managementervaring heeft hij zich tevens ontwikkelt tot een zeer succesvolle coach. Hij is daarvoor internationaal gecertificeerd en als enige Nederlander geaccrediteerd om binnen de Europese Commissie alle niveau's te mogen faciliteren. 

Wat hem bijzonder maakt is de enorme transformatie die hij zelf heeft ondergaan. Walk your talk is absoluut op hem van toepassing. Ook in zijn huidige werk gebruikt hij regelmatig kennis en ervaring die hij heeft opgedaan met de vele (internationale) trainingsprogramma's op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en gedrag (Leadership, Team & Organizational Development), leiderschapsreizen en Vision Quests. 


Klanten 

Zijn klanten omschrijven de van oorsprong 'nuchtere Drent' als: 

Warm, aimabel, respectvol en betrouwbaar. Iemand met een hoge ‘Yinfactor’, oog voor het ongrijpbare, maar die tevens met beide benen op de grond staat. Zeer professioneel, ‘scherp’ en doortastend. Altijd vastberaden samen resultaten te boeken en gezegend met een fantastisch gevoel voor humor, die lastige situaties ineens een stuk minder lastig maken”.

Ervaring

Gabby is afgestudeerd als Bedrijfseconoom aan de UvA. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan bij KLM, PTT, Mc Donald's en de Koninklijke Landmacht (Reserve Officier). Na zijn afstuderen is hij als management trainnee aan een succesvolle carriere begonnen bij ABNAMRO. 

Hij heeft daar in ruim 16 jaar diverse functies in management en sales vervuld. Zo heeft hij ervaring in onder andere Retail (Particuliere markt), MKB en Corporate Clients (nagenoeg alle sectoren), Public Sector (waaronder Zorg, Onderwijs, Woningcorporaties, Gemeenten) en heeft hij gewerkt in disciplines als Marketing, Sales, Finance, Verzekeringen en (Credit) Risk Management. Bij dat laatste is hij tevens verantwoordelijk geweest voor de belangrijkste kredietopleiding binnen ABNAMRO. Zodoende kent hij als geen ander de ins en out van kredietverlening.

Daarnaast heeft hij daar diverse andere taken verricht zoals interne coach, trainer, Interim-manager, project- en changemanager (o.a. een Strategie-project i.s.m. Boston Consultancy Group).


Kwaliteit

Zijn liefde voor het ontwikkelen van mensen en teams heeft hem uiteindelijk zelf doen besluiten daar volledig zijn vak van te maken en als zelfstandige verder te gaan. "Ik denk dat het anders kan en soms ook anders moet. Ik heb daar inderdaad een uitgesproken mening over". Lees meer... 

Als professioneel coach staat kwaliteit bij hem voorop. Hij is daarom zelfs internationaal gecertificeerd als Co-Active Coach (CPCC™) en tevens (als eerste in Nederland) in Organizational & Relationship System Coaching (ORSC™). Die dubbele certificering mag gerust uniek genoemd worden.

In 2009 heeft hij zelf de professionele ORSC™-trainingen als officieel partner van CRR Global (VS) naar Nederland gehaald. Daar hebben vele professionals en organisaties dankbaar gebruik van gemaakt, waaronder ook Shell, ING, CapGemini en Vodafone. Vanwege het grote succes zijn deze trainingen inmiddels overgedaan aan Schouten & Nelissen.

Naast de certificeringen is hij tevens ‘Licenced Facilitator’ in de Team Diagnostic Assesment™ van Teamcoaching International en in The Leadership Circle Profile™. Dat zijn twee revolutionaire tools waarmee hij veel toegevoegde waarde voor zijn klanten biedt (meetbare resultaten). Zie voor meer informatie hierover ook bij Persoonlijke Coaching en Teamcoaching. Tevens is hij gecertificeerd in Marshall Goldsmith’s Stakeholder Centered Coach (wereldwijd De nummer één op gebied van Executive Coaching). 


Uniek

Al die kwalitatief hoogwaardige opleidingen, zijn brede ervaring en de nodige persoonlijke transformaties hebben hem gemaakt tot de succesvolle professional die hij nu is, met  (quote klant) “een goed stel hersens en tevens toegang tot gevoel & intuïtie”. 

Hij kan zich snel inleven bij klanten. Hij heeft vele langdurige relaties onderhouden met ondernemers, leidinggevenden en bestuurders van zowel grote, middelgrote als kleinere organisaties (profit en non-profit). Ook heeft hij gewerkt met vrijwel alle lagen in organisaties, ‘van werkvloer tot boardroom’.

Hij heeft tevens ruime bestuurlijke ervaring, vanuit vele (veelal onbezoldigde) besturen. Zo was hij bestuurslid - ex-voorzitter - van de International Coach Federation in Nederland (wereldwijd de grootste vereniging voor professionele coaches), voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Rhenam Wonen en is hij jarenlang lid van de Lions. 

Gabby sport graag en heeft onder meer diverse marathons en Elfstedentochten voltooid. Hij is tevens getraind in Zen-meditatie. 

Last but not least; Gabby is al meer dan twintig jaar gelukkig getrouwd met zijn eerste vrouw. Samen hebben zij drie fijne kinderen.

Naast zijn activiteiten in LeaderQuest is Gabby tevens bedenker en oprichter van YouMeWe  ‘De Relatie Coach van Nederland’; een (commercieel) landelijke netwerkorganisatie, gericht op het verbeteren van onderlinge relaties, voornamelijk in de privé-sfeer (zie www.YouMeWe.biz). 


Geïnspireerd, meer weten? 

Neem contact met ons op of bel Gabby Staal rechtstreeks: 06 - 39 56 05 39.

 info@leaderquest.nl | +31 6 39 56 05 39 | © LeaderQuest 2018